![Stoofpotje van wijting met paprika en kokos Stoofpotje van wijting met paprika en kokos](/sites/default/files/styles/960w_ratio_2_1/public/images/wijting_stoofpotje_met_paprika_en_kokos_lr_2.jpg?itok=Ivky2y4o)
Bereiding
Voor de wijtingmarinade:
Snijd de wijtingfilets in hapklare stukken. Doe het limoensap samen met de uitgeperste knoflookteentjes, het komijnpoeder, paprikapoeder en olie in een kom. Breng op smaak met peper en zout en roer goed om tot een marinade. Voeg de wijting toe, schep om en dek de kom af. Laat de vis minimaal een uur in de koelkast marineren.
Voor de groentekokos:
Snijd de ui in halve ringen en de paprika’s in kleine reepjes. Verhit een klontje boter met een eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en paprika tot ze zacht geworden zijn. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Roer om, breng aan de kook en zet dan het vuur zachter. Laat 15 minuten pruttelen onder deksel, roer regelmatig om.
Voor het vispotje:
Voeg de wijting en marinade bij de groentekokos en laat nog 5 à 7 minuten garen. Los de maïzena op in een beetje water, voeg toe en roer goed om. Laat 2 minuten zachtjes koken tot sausdikte.
Voor de afwerking:
Verdeel de visstoofpot over diepe kommen of borden. Serveer met gekookte rijst en garneer met ringen van pijpajuin.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.