Cordon bleu van wijting met rode bieten en mierikswortelsaus
Deze cordon bleu van wijting biedt een unieke twist op de klassieker, met een heerlijke vulling en een krokante buitenkant. Geserveerd met een fris slaatje van rode biet en een pittige sausje van mierikswortel, vormt dit gerecht een perfecte balans van zachte, frisse en hartige smaken.
Bereiding
wijting cordon bleu
Snijd de mozzarella in 8 plakjes. Leg vier van de acht visfilets op een proper werkvlak en kruid met peper en zout.
Verdeel de mozzarella over de filets en leg er een tweede filet bovenop. Steek vast met houten of metalen prikkers.
Wentel de vis eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door de panko. Bewaar koel.
rodebietensla
Snijd de rode biet in hapklare blokjes, meng met de balsamicoazijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout, roer om, voeg de kappertjes toe en laat even marineren.
mierikswortelsaus
Meng de mierikswortel met de honing en zure room, kruid af met peper en zout.
afwerking
Smelt ruim boter en olie in een diepe pan. Bak de cordon bleu aan beide kanten goudbruin.
Serveer met rucola, rodebietensla en mierikswortelsaus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.