Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de aardappelen grondig en wrijf ze in met olijfolie. Strooi er grof zout over. Leg op een bakplaat en zet gedurende 35 à 40 minuten (naar gelang de dikte van de aardappelen) in de oven.
Rooster de noten en de pompoenpitten kort in een pan zonder vetstof en zet aan de kant.
Snijd de pompoen en pastinaak in blokjes. Leg ze op een ingevette ovenschotel, strooi er komijn, peper en zout over. Besprenkel met olijfolie en zet ze de laatste 15 minuten bij de aardappelen in de oven.
Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Blancheer de erwtjes kort in gezouten water.
Bak de schelvis in wat boter aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Breng de zure room op smaak met de bieslook, knoflook, peper en zout. Snijd de aardappelen half in en duw een beetje open. Verdeel er de wintergroenten, erwtjes en spinazie over. Strooi er de geroosterde noten over en serveer met de gebakken schelvis en zure room.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.