Ingrediënten
vispannetje
groenten
crumble
vissaus
- ovenschoteltje
Bereiding
Voor de groenten
Snijd de sjalot in fijne ringen en de champignons in schijfjes.
Fruit de sjalot aan in boter. Voeg de champignons en spinazie toe en laat kort meestoven, een 2-3 minuten.
Maak de crumble
Meng het paneermeel met de geraspte kaas, peterselie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de vissaus
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en laat even droogbakken tot een mooie roux.
Blus met de witte wijn en vul aan met de visfumet. Breng aan de kook, voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat inkoken tot sausdikte en roer regelmatig om.
Maak het vispannetje
Snijd de tomaat in fijne plakjes.
Verdeel de schelvisfilet in 4 à 6 porties en vet evenveel individuele ovenschoteltjes in met boter.
Verdeel de groenten over de schoteltjes. Leg daarop het stuk schelvis en lepel er vissaus over.
Schik de plakjes tomaat erop en strooi ten slotte de crumble erover.
Plaats de ovenschotels 15 minuten in de oven van 180°C tot de vis gaar is.
Strooi vlak voor het opdienen garnaaltjes over de ovenschotels. Serveer met stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.