Bereiding
Soep
Maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil de aardappelen en knolselder en snijd in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn, stoof ze glazig aan in boter.
Voeg de prei, aardappel en knolselder toe en stoof kort mee. Overgiet met de bouillon, breng aan de kook en laat 15 minuten garen. Voeg de room toe en mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout.
Schelvis
Stoom de schelvisfilets gaar in een stoommandje boven kokend water of in de stoomoven.
Schelpjes
Spoel de schelpjes goed schoon in water. Roerbak ze in een scheutje olijfolie tot ze opengaan. Haal de schelpjes uit en zeef het kookvocht om onzuiverheden te verwijderen.
Afwerking
Giet het gezeefde kookvocht van de schelpjes bij de soep voor extra smaak en warm de soep terug op. Trek de schelvisfilet in stukken en verdeel over de soepborden samen met de kokkels. Schep de soep erbij en bestrooi met peterselie en lente-ui. Serveer met stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.