Bereiding
Risotto
Fruit het fijngesneden sjalotje in olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus met een glas droge witte wijn en roer met een houten lepel tot het vocht door de rijstkorrels is opgenomen.
Warm de bouillon op en schenk hem soeplepel per soeplepel bij de risotto. Blijf roeren tot al het vocht opgenomen is vooraleer een nieuwe lepel vocht toe te voegen. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag.
Boschampignons, kaas en truffelolie
Fruit de knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de champignons toe en kruid met peper en zout. Roerbak de champignons kort en strooi er de peterselie over. Meng de champignons en de geraspte parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met enkele druppels truffelolie.
Tarbot
Bak de tarbotmoten langs beide kanten krokant in ruim boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Leg de tarbotmoot op het bord en schik de risotto erlangs.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.