Bereiding
Kruidige steenbolk
Stoom of pocheer de steenbolk gaar. Laat uitlekken en pluk het visvlees los.
Doe het visvlees in een grote kom met de vissaus, de sojasaus, het limoensap, de suiker, de arachideolie, de knoflook, de lente-ui, de koriander en de Spaanse peper. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Viskoekjes
Voeg de losgeklopte eieren, de mayonaise en de helft (50 g) van de verkruimelde beschuiten bij de steenbolkbereiding. Meng tot een stevige massa, verdeel in 12 porties en vorm er koekjes van. Doe het resterende beschuitkruim in een bord en paneer er de koekjes mee.
Limoenmayonaise
Meng de mayonaise met de geraspte limoenschil en 1 el limoensap.
Afwerking
Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes 3 à 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer als aperitiefhapje of voorgerechtje met de limoenmayonaise.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.