Bereiding
Meng de ingrediënten voor de marinade. Bestrijk de stukken kip met de marinade. Leg de gemarineerde stukken kip in een kom en laat een nacht rusten in de koelkast.
Doe de olijfolie in de tajine en voeg de kip toe. Voeg de fijngesneden uien, peterselie, koriander en kaneel toe. Overgiet met de kippenbouillon tot de kip half onder staat.
Laat 45 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe om uitdroging te voorkomen.
Schil de wortels en snijd in reepjes. Voeg de wortels toe aan de kip en laat nog 20 minuten zacht sudderen.
Doe daarna de citroenen, het sap van de citroen en olijven bij de kip en laat alles 10 minuten stoven.
Haal de kip, citroenen, wortels en olijven uit de tajine. Kook de saus in tot ongeveer 3 dl. Werk af met peper.
Lekker met couscous.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.