Vanillepudding
Vanillepudding is een klassiek Belgisch dessert waar niemand genoeg van krijgt. De petit-beurre koekjes zorgen voor een leuke en lekkere verrassing. Ook voor meer tips voor de perfecte vanillepudding ben je hier aan het juiste adres.
Bereiding
Klop het ei los met de griessuiker.
Los het puddingpoeder op in een kopje koude melk. Roer goed glad.
Breng de rest van de melk aan de kook met de vanillesuiker en een snuifje zout. Doe er, zodra de melk kookt, het opgeloste puddingpoeder bij. Roer voortdurend.
Blijf roeren tot de melk weer tegen de kook aan is en de pudding begint te binden. Haal van het vuur. Doe er het losgeklopte ei bij en roer flink om, tot het ei volledig opgenomen is.
Leg een Petit Beurre-koekje op de bodem van de kleine kommetjes en verdeel de pudding over de kommetjes. Laat afkoelen.
Serveer op kamertemperatuur. Dien gerust op met wat extra zomerfruit (aardbei, frambozen of besjes) of herfstfruit (appel of peer).
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.