Bereiding
Klop elke kipfilet plat, met behulp van een vleeshamer of de onderkant van een steelpannetje, en snijd ongeveer in 2 gelijke stukken zodat je 4 lapjes kip verkrijgt. Beleg elk lapje met 2 blaadjes salie en wikkel in 2 sneetjes gedroogde ham. Zet het geheel vast met een prikker.
Verwarm de boter in een bakpan en bak de kip met ham 3 à 4 minuten aan elke zijde. Blus met een scheutje marsala.
Leg de plakjes kip opzij en houd warm onder aluminiumfolie.
Schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes, eventueel met behulp van een mandoline.
Verwarm in dezelfde pan van het vlees, 1 à 2 el olijfolie. Bak de aardappelen op een laag vuurtje, ongeveer 4 minuten. Draai om en bak nogmaals 4 à 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de aardappelschijfjes in een ovenschaal, 1 grote of 4 kleine.
Spoel de spinazie en pers de look fijn.
Stoof in dezelfde pan nu de spinazie, samen met de look kort. Kruid met peper en zout en schik de spinazie bovenop de aardappelen in de ovenschaal.
Snijd de Brugge dentelle in plakjes en beleg hiermee de ovenschotel. Plaats kort in een voorverwarmde oven of onder de grill tot de kaas smelt. Leg ten slotte de kipfilet erbovenop en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.