Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen en schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water. Giet af en schud ze droog. Stamp de aardappelen tot een puree of haal ze door de passe-vite. Meng met boter en eidooiers tot een smeuïge puree. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Was de prei grondig en snijd in fijne ringen.
Stoof de preiringen in weinig boter, samen met de look.
Voeg de witte wijn en room toe. Laat alles goed warm worden, laat de saus inkoken en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel over individuele of 1 grote ovenschotel.
Verwarm opnieuw boter in een steelpan en bak de vis op zijn velkant. Leg de vis met velkant naar boven in de ovenschaaltjes. Plaats het geheel 12 minuten in de oven.
Vul een spuitzak met een gekarteld mondje met de puree. Spuit hiermee mooie torentjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Plaats in de oven en bak de torentjes 5 – 7 minuten.
Stoom of kook de broccolini beetgaar.
Haal de ovenschaaltjes en bakplaat uit de oven. Schik de broccolini en de pommes duchesses bij de vis. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.