Witlooftaartjes met schapenkaas
Een hartig taartje, dat is meer dan alleen quiche. Het bewijs? Dit heerlijk smeuïg taartje met schapenkaas en witloof, het witte goud van bij ons. Koop jij graag schapenzuivel recht van bij de boer? Vind hier alle hoeveverkooppunten in jouw buurt.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de witloofstronken in de lengte en verwijder de harde kern. Snipper de ui fijn en bak hem in wat boter glazig. Leg er het witloof met de snijkant naar beneden bij. Strooi er de suiker en de tijm over en giet er een scheutje water bij. Laat 5 minuten bakken.
Vet acht kleine taartvormpjes in met boter. Leg er het bladerdeeg in en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Kruid de verse kaas met peper en zout. Smeer hiermee elk vel bladerdeeg in. Halveer de gebakken witloofstronken en verdeel over de taartjes. Snijd de hoeveschapenkaas in blokjes en bestrooi ze over de taartjes samen met de walnoten en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven.
Werk voor het serveren af met de rucola.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.