Bereiding
Snijd de konijnfilets in niet te kleine reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Was de prei en snijd in julienne. Snijd het citroengras en de gember heel fijn.
Verhit 2 el arachideolie in een wok. Roerbak de stukjes konijn tot ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout. Haal ze met een schuimspaan uit de wok.
Roerbak, in dezelfde wok, alle groenten met de gember en het citroengras. Voeg sojasaus en sesamolie toe, roer goed om. Voeg de konijnreepjes toe. Breng op smaak met peper en versgehakte koriander. Doe alles in een kom en laat een beetje afkoelen.
Dompel een vel rijstpapier zeer kort in een schaal met water en leg het nadien op een propere en vochtige keukendoek.
Leg een lepel van het wokmengsel in het midden van het rijstpapier, bestrijk de randjes met eigeel en vouw het rijstpapier voorzichtig dicht.
Vouw de zijkanten naar binnen, borstel nog wat extra ei op het einde en rol verder op. Druk goed aan. Werk zo alle vulling en rijstblaadjes op. Laat een half uurtje drogen. Verhit ondertussen de friteuse tot 180°C.
Maak het chilisausje
Verwarm op een middelhoog vuur in een steelpan de suiker samen met rijstazijn, water, geperste look, pikante chilipasta en chilivlokken. Laat dit gedurende 7 à 8 minuten inkoken.
Meng een eetlepel bloem met een eetlepel water en voeg dit toe aan de saus. Laat een minuutje verder pruttelen op het vuur. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Leg de loempia voorzichtig in de friteuse en laat 4 à 5 minuten bakken.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.