Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C.
Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd in reepjes. Snijd de uien in dikke ringen.
Hussel de paprikareepjes, bloemkool, rode ui en broccoli met een scheutje olijfolie en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 30 minuten in de oven. Schep regelmatig om.
Schil de wortel en snijd in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes. Kook de wortelblokjes beetgaar in licht gezouten water. Giet af.
Verhit een scheutje olijfolie en bak de wortelblokjes met de aubergine goudbruin. Kruid met peper en zout.
Mix de groenten (wortel en aubergine) met de look, kikkererwten, walnoten, limoensap, peterselie en een scheutje olijfolie glad.
Rooster de pitabroodjes goudbruin in een broodrooster.
Verdeel de groentehummus over 4 bordjes en bedruppel met olijfolie. Schep er de geroosterde groenten op en werk af met de peterselie en de sesamzaadjes. Geef er het pitabrood bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.