Zure room
Zure room is een variant van room waar melkzuurbacteriën aan zijn toegevoegd. Net zoals kaas en yoghurt is zure room een gefermenteerd product.
Zure room heeft een vetgehalte van 15 à 20% vet en wordt vooral gebruikt bij koude bereidingen of in bereidingen die niet meer aan de kook gebracht moeten worden.
Kwaliteit
De basis van zure room is melk. Melk van eigen bodem voldoet aan de kwaliteitseisen van IKM. IKM staat voor Integrale Kwaliteitszorg Melk. Dat wil zeggen dat de kwaliteit van de melk in elke fase, van productie tot transport, gewaarborgd wordt. Niet alleen hygiëne en veiligheid komen hier aan bod, maar ook dierenwelzijn en milieu.
Daarnaast zijn er natuurlijk ook de strikte kwaliteitsnormen van het Federaal Agentschap van de veiligheid van de voedselketen (FAVV) waaraan melkproducenten en -verwerkers moeten voldoen.
Bereiding
Zure room is een dankbaar product in de keuken. Het geeft een frisse toets aan tal van bereidingen.
Tip: restjes zure room kan je gemakkelijk verwerken. Voeg ze toe aan je saus, soep of omelet. Ze geven je maaltijd een lekker romige toets.
Voedingsinformatie
Net zoals room bevat ook zure room veel vet - en dus ook veel calorieën - en verzadigd vet. Vandaar dat we er altijd zuinig mee moeten omspringen.
Bewaring
Zure room bewaar je best in een afgesloten (glazen) potje in de koelkast. Door de zure room in een afgesloten potje te bewaren, neemt het geen geuren en smaken van andere producten uit de koelkast over.
Zure room bewaart 3 tot 5 dagen in de koelkast.