Bereiding
Voor de appeltzatziki:
Neem enkel de blaadjes van de dragon en snijd fijn.
Roer de yoghurt los met de dragon.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne blokjes. Hak de zilveruitjes fijn. Meng beiden door de yoghurt. Werk de saus af met citroenzeste, ciderazijn, peper en zout.
Snijd de aardappels in 4 en kook ze gaar in gezouten water. Giet af.
Plet ze grof met een vork.
Smelt een klontje boter in een sauteerpan.
Bak er het spek goudbruin in aan.
Snijd de Chinese kool in kwarten en dan in reepjes. Snijd de rode ui in 8 partjes en halveer elk partje in de breedte, zodat je hapklare stukjes krijgt.
Bak kool en ui mee met het spek tot geslonken en gaar. De groenten mogen hier en daar wat bruine randjes krijgen, dat zorgt voor extra smaak.
Voeg de aardappels toe.
Neem van het vuur, roer er peterselie, olijfolie en ciderazijn door en kruid bij met peper en zout.
Voor de wijting:
Dep de wijtingfilets droog en kruid ze met peper en zout. Bak ze in een klontje boter op middelhoog vuur goudbruin. Laat de filets lang genoeg bakken voor je ze omdraait: als ze nog aan de pan plakken, zijn ze nog niet klaar om te draaien. Keer om en bak nog een 2-tal minuten tot ze gaar zijn.
Verdeel de aardappelsalade over 4 borden. Leg er de wijtingfilets op en werk af met een schepje yoghurtsaus.
Serveer de wijtingfilets met Chinese kool en appeltzatziki.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.