Gevulde kipfilet met spinazie en Brugge-kaas
Met deze royaal gevulde kipfilet met spinazie en Brugge-kaas maak je van jouw doordeweekse avond een feest.
Bereiding
Verwarm de oven op 180°C
Schil de aardappelen, snijd ze in partjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot ze knapperig zijn.
Snijd de broccoli in roosjes. Stoom of kook deze gaar.
Was de spinazie. Plet een teentje knoflook. Smelt boter in een kookpot en voeg de look en spinazie toe. Stoof de spinazie kort aan, kruid met peper & zout en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de kaas in 4 stukken.
Neem de kipfilets en snijd horizontaal in de lengte open. Let op: snijd niet helemaal door. Bekijk zeker onze video als extra hulp. Vouw deze open en vul hem met de gestoofde spinazie en een stukje kaas.
Vouw de kipfilets dicht en omwikkel telkens met twee sneetje ontbijtspek. Prik vast met enkele tandenstoker. Kruid de buitenkant van kip met peper en zout, en ev kippenkruiden.
Verhit een klontje boter in een bakpan en bak de kipfilets gaar. Ongeveer 10 minuten langs beide zijden.
Serveer de gevulde kipfilets met de aardappelpartjes uit de oven en broccoli.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.