Traaggegaarde konijnenbouten met wortels en linzen
Slow cooking of traag garen is terug helemaal in en wij weten waarom. Door de konijnenbouten traag te garen, wordt het vlees botermals. Het wachten waard! Tip: linzen in blik of pot zijn vaak al voorgeweekt en voorgekookt. Kies je voor de gedroogde variant, volg de bereidingstips op de verpakking.
Bereiding
Pel de sjalotten en halveer. Snijd het spek in reepjes.
Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier. Zet een gietijzeren stoofpot op het vuur met de boter en laat smelten. Kruid de bouten met peper & zout en bak de bouten in de hete boter bruin langs beide kanten.
Neem het vlees uit de pan.
Bak de sjalotten en spek in dezelfde stoofpot even op. Blus met bier en giet er de wildfond bij.
Breng aan de kook, voeg de bouten opnieuw toe en zet het vuur lager. Voeg de peterselie, tijm, rozemarijn, jeneverbessen, steranijs en kruidnagel toe. Plaats het deksel op de pan en gaar de bouten gedurende 2 u op een heel laag vuurtje.
Snijd het loof van de worteltjes en verwijder de schil met een dunschiller. Snijd de champignons in vier stukken. Voeg 25 minuten voor het einde van de kooktijd de linzen, worteltjes en champignons toe.
Knijp de honing erbij, werk af met enkele plukjes platte peterselie en dien op met het houthakkersbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.