Bereiding
Was en schil de aardappelen. Kook ze gaar in licht gezouten water. Laat ze afkoelen en pureer ze daarna samen met de geraspte kaas.
Snijd de lente-uitjes in ringen. Rasp de courgette en knijp het vocht er goed uit.
Snijd de spinazie fijn.
Voeg het ei, de lente-ui, peterselie, courgette, spinazie en rozemarijn toe aan de puree en schep om. Kruid met peper en zout. Voeg de bloem toe om alles wat in te dikken.
Was de komkommer grondig. Halveer in de lengte, schep er de zaadjes uit en snijd fijn.
Meng met de yoghurt, knoflook, citroensap, munt en dille. Meng alles onder elkaar en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout en zet koel.
Rol balletjes van het deeg en bak ze mooi goudbruin en krokant in een heet wafelijzer.
Schep er wat van de tzatziki op, druppel er nog wat olijfolie over en werk af met waterkers. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.