Bereiding
Voor de savooikool:
Maak de savooikool schoon en snijd in slierten. Blancheer in licht gezouten water en spoel onder koud stromend water.
Zet aan de kant.
Voor de puree:
Schil de aardappelen en gaar in licht gezouten water. Gaar intussen ook de erwten.
Giet beiden af en pureer. Voeg hierbij 50 g boter en kruid met peper en zout.
Voor het varkenskroontje:
Kruid het varkenskroontje met peper en zout. Zet een pan op het vuur met een beetje boter en olijfolie en schroei het vlees dicht langs alle zijden.
Leg in een braadschaal en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C .
Kook de bruine fond lichtjes in met de graanmosterd.
Kruid met peper en zout.
Stoof voor het serveren de savooi even op in boter met een gesnipperde sjalot en gehakte dragon.
Serveer de puree met het varkenskroontje, savooi en enkele lepels van de saus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.