Bereiding
Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1 cm op 1 cm. Kook ze 7 minuten in licht gezouten water.
Snijd de venkel in heel dunne schijfjes en leg ze in ijskoud water zodat ze heel knapperig worden.
Meng de olijfolie met de honing en jenever en kruid met peper en zout.
Bak de pladijsfilets in wat gezouten boter op een matig vuur en kruid met peper en zout.
Giet het ijswater van de venkel weg en meng met de aardappelen.
Serveer de vis met de aardappel-venkelsalade en giet er de dressing van honing, olijfolie en jenever over. Werk af met een gehakt lente-uitje.
Tip
Een pladijs kent zeer gevarieerde bereidingswijzen. Toch doen eenvoud en soberheid deze vis nog het meest tot zijn recht komen. Omdat het vlees nogal slap is, wordt de pladijs best even dun gepaneerd met bloem, zout en peper. Alvorens de pladijs te bakken, maak je best twee of drie inkepingen langs de zijde om kromtrekken in de pan te voorkomen. De baktijd hou je best kort om uitdrogen te voorkomen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.