Bereiding
Maak eerst de ketchup
Snipper de ui. Breng de suiker met een scheutje water aan de kook en voeg de ui met de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Laat enkele minuten stoven.
Giet er de azijn bij en kruid met de cayennepeper. Laat 30 minuten op een zacht vuur sudderen.
Tip: Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in gezouten water gaar.
Zeef de saus, giet terug in de pan en zet opnieuw op het vuur. Roer het maïszetmeel los in wat water en giet al roerend bij de ketchup tot de saus wat indikt. Mix de saus glad, giet in een glazen flesje en laat verder afkoelen.
Maak de aardappelballetjes
Giet de gaargekookte aardappelen af, laat goed uitstomen en stamp tot puree. Meng er de peterselie en de bloem onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Klop het eitje los in een soepbord, doe het paneermeel in een ander bord. Rol balletjes van de puree en wentel ze eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Bak de balletjes in olie rondom goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de balletjes met de ketchup.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.