Bereiding
Kook de aardappelen gaar in 20 minuten. Giet af en plet tot puree.
Zeef intussen de gist boven een kom bloem. Maak daarna een kuiltje in het midden. Voeg het ei en de helft van de melk toe. Roer tot een glad beslag.
Voeg de rest van de melk, 1 el olie en een mespunt zout toe. Roer totdat een dik beslag ontstaat.
Schep de aardappelpuree door het beslag. Laat het beslag nu 30 min. bij kamertemperatuur rusten.
Verhit 1/2 el olie in een koekenpan. Voeg een kleine lepel beslag toe. Laat de blini langs beide kanten 1 minuut aanbakken.
Bak de rest van de blini's op dezelfde manier. Hou de aardappelblini’s warm tot gebruik. Je kan ze in aluminiumfolie verpakken of ze warm houden in een oven van 150 °C.
Bak het biefstuk kort aan aan beide kanten, kruid met peper en zout en laat rusten. Snij het vlees nadien in fijne reepjes.
Snijd de radijsjes in fijne plakjes en meng onder de yoghurt, olijfolie en za’atar. Kruid af met peper en zout.
Serveer de aardappelblini's met de yoghurtsaus, een plakje radijs en werk af met een reepje biefstuk.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.