Bereiding
Snijd de ongeschilde aardappelen in dobbelsteentjes van 1,5 cm. Doe ze in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout en gaar de aardappelen (20 à 30 minuten) in een voorverwarmde oven op 180°C.
Smelt ondertussen de boter en doe er onder voortdurend roeren de bloem bij. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Blijf roeren tot de saus is ingedikt.
Roer er de kaas onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Kook de witloofstronken gedurende 20 minuten gaar in een bodempje water in een kookpot met deksel. Laat uitlekken en leg ze bovenop de aardappelen in de ovenschotel.
Snijd de ham in blokjes van 0,5 cm. Verdeel de hamblokjes over de schotel en werk af met de kaassaus.
Gratineer de witloofschotel een paar minuten onder de gril tot er een krokant korstje ontstaat. Dien meteen op.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.