Bereiding
Voor de dipsaus
Verse mayonaise vormt de basis van deze dipsaus. Doe de dooier in een ruime kom en voeg de mosterd, het citroensap en het zout toe.
Roer het mengsel voorzichtig om en giet er vervolgens beetje bij beetje de olie door.
Roer de zure room, yoghurt en kruiden (koriander, bieslook en knoflookpasta) los. Voeg toe aan de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
Voor de aardappelchips en bietenchips
Snijd de aardappel en biet, ofwel met een snijmachine, ofwel met een mandoline in flinterdunne plakjes.
Bak eerst de aardappelplakjes krokant in schone frituurolie op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe hetzelfde met de bietenchips.
Serveer zo warm mogelijk, gekruid met peper en grof zout en serveer met de dip.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.