Aardappelen in de oven
De lekkerste aardappelen in de oven, die maak je met dit recept. Probeer zeker ook eens een van onze vullingen als finishing touch. Heerlijk!
Bereiding
Maak de gevulde aardappel
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de aardappelen en bestrooi onmiddellijk met zout, zo krijgen ze later een knapperige korst.
Prik de aardappelen in met een mes en leg ze in een ingevette ovenschaal. Gaar ze 40 tot 50 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte.
Meng de boter met de geperste look en peterselie. Haal de aardappelen uit de oven en snij doormidden, maar niet helemaal tot beneden. Vul met de kruidenboter.
- 600 g Noordzeegarnalen
- 4 grote aardappelen
- 200 g groene boontjes
- 1 sjalotje
- 2 tomaten
- 4 el gehakte peterselie
- 2 el augurkjes
- 100 ml zure room
- boter
- peper en zout
Voor een vulling met garnaalslaatje:
Pel de tomaten, snijd ze in blokjes.
Snijd de gekookte boontjes en de augurkjes in kleine blokjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Meng de garnalen met de boontjes, augurkjes, tomaat, sjalot, gehakte peterselie en de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
- 4 sneetjes gekookte ham
- 200 g cottage cheese
- 4 grote aardappelen
- 3 lente-uitjes
- 6 radijsjes
- peper en zout
Voor een vulling van cottage cheese, lente-uitjes, radijsjes en Meesterlyck-ham
Maak de lente-uitjes en de radijsjes schoon en snijd in schuine dunne ringen.
Snijd de fijne ham in reepjes.
Roer de cottage cheese los en breng op smaak met peper en zout. Meng er de groentjes door, samen met de gekooktje ham
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.