- ovenschoteltjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Schil de aardappelen en maak de wortelen schoon. Snijd ze in gelijke fijne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline. Snipper het witloof fijn.
Wrijf 4 individuele ovenschoteltjes eerst met een teentje knoflook en daarna met boter in. Leg afwisselend witloof, wortel en aardappelplakjes als dakpannetjes in de schotels.
Meng de room met de melk, mosterd en peterselie breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de plakjes. Strooi er de geraspte kaas over en gratineer gedurende 35 à 40 minuten in de oven, hetelucht.
Tip: Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de kaas aanbrandt.
Haal uit de oven en werk af met de fijngesneden gekookte ham.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.