Aardappelpannenkoekjes met gerookte forel
en groene dressing
Deze aardappelpannenkoekjes met gerookte forel zijn een heerlijke hartige traktatie én een slimme manier om restjes aardappelpuree te verwerken. Ideaal als verfijnd voorgerecht, brunchgerecht of lichte maaltijd. Lekker, makkelijk én veelzijdig.
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze vervolgens af en laat ze goed uitstomen. Stamp ze samen met de eidooier en boter tot puree. Kruid met peper en zout.
Meng de 2 eieren en bloem onder de aardappelpuree. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Snijd de ui in dunne halve maantjes en schep onder de puree. Bak in olijfolie kleine, krokante pannenkoekjes van de puree.
Mix ondertussen alle ingrediënten voor de dressing glad.
Verdeel de salade over 4 borden. Leg er 2 à 3 aardappelpannenkoekjes bij en verdeel er de gerookte forel over. Druppel er de groene dressing over en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.