Aardappelpuree met balletjes in tomatensaus
Aardappelpuree met balletjes in tomatensaus is een favoriet bij groot en klein. Deze klassieke versie smaakt altijd, maar je kan ook naar hartelust variëren. Vervang het gemengd gehakt bijvoorbeeld door lamsgehakt en geef zo een zuiderse toets aan dit gerecht.
Bereiding
Schil de aardappelen en gaar ze 10 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 750 watt.
Verhit de helft van de boter in de wok en fruit de fijngehakte sjalot.
Voeg de spinazie toe, breng op smaak met peper en zout en laat garen. Giet het vocht af en hak de spinazie fijn. Meng de spinazie met het gehakt, het broodkruim en het ei. Kruid met peper en zout.
Maak balletjes van het gehakt en kook ze 10 minuten in de tomatensaus. Pureer ondertussen de aardappelen, samen met de rest van de boter en de fijngehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Dien samen met de balletjes op.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.