Bereiding
Schil de aardappelen en wortelen en snijd in hapklare stukken. Kook allebei gaar in de groentebouillon.
Breng de melk met de boter, de tijm en rozemarijn aan de kook. Zet het vuur uit en laat even staan.
Bak het spek in een droge koekenpan krokant. Hak het brood en de noten fijn en voeg toe. Roerbak 2 minuten. Hak de salieblaadjes fijn en schep onder het mengsel. Bak nog 1 minuut verder. Kruid met peper en zout.
Zeef de rozemarijn en tijm uit de melk.
Giet de aardappelen met de wortelen af en giet er de warme melk bij. Stamp tot een puree en kruid met peper en zout.
Schep de puree in een serveerschaal en verdeel er de krokante topping over. Werk af met een extra takje rozemarijn en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.