

Bereiding
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water en giet af.
Halveer de spruitjes en snijd de prei in stukken.
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur, voeg de spruiten en prei toe en roerbak 8-10 minuten tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.
Verhit een pan met antiaanbaklaag. Bak het spek 5 minuten op middelhoog vuur tot het knapperig en goudbruin is. Laat uitlekken op keukenpapier.
Pureer de aardappelen ondertussen en voeg de melk toe. Stamp ze fijn tot ze zacht en romig zijn. Voeg eventueel nog een beetje melk toe om de puree gladder te maken.
Meng de spruiten en prei onder de aardappelen. Breng verder op smaak met peper en zout.
Snijd de lente-ui in fijne schuine ringen. Serveer de puree met de spekblokjes en lente-ui.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.