- muffinvorm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de bloemige aardappelen in lichtgezouten water. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet ze af en stamp tot een puree.
Meng het ei onder de puree, kruid af met nootmuskaat, peper en zout en meng nogmaals goed door elkaar.
Neem een muffinvorm en boter deze in.
Gebruik een lepel en vul ieder vormpje met een bodempje van de puree.
Neem nu de vastkokende aardappelen, schil ze en snijd ze met behulp van een mandoline in flinterdunne schijfjes (circa zo’n 2 à 3 mm dik).
Neem de fijngesneden schijfjes aardappel op een lange rij en schrans ze wat over elkaar.
Bestrijk ze met wat olijfolie, kruid af met peper en zout en rol op tot een roosje.
Zet het roosje nu voorzichtig vast in de puree. Herhaal de vorige stap voor de andere roosjes.
Laat de aardappelroosjes zo’n 30 à 35 minuten garen in de voorverwarmde oven. Bestrooi ze nadat je ze uit de oven haalde met wat zeezout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.