

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de beenham in een ovenschaal en braad deze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de krieltjes, halveer of snijd in vieren, afhankelijk van het formaat.
Kook krieltjes 15 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de sneetjes brood, zonder de korst in kleine blokjes.
Bak ze in de olie krokant aan beide kanten, laat uitlekken op keukenpapier.
Rasp de citroen en pers het sap uit.
Snijd de peterselie fijn, meng met de yoghurt, de juiste hoeveelheid citroensap en -zeste, zonnebloemolie en kruid met zout en peper.
Maak het witloof schoon en snijd in fijne reepjes. Snijd ook de appel in staafjes en besprenkel alles met het resterende citroensap. Houd wat appeltjes en witloofreepjes apart voor de afwerking.
Meng de afgekoelde krieltjes met het witloof en de appel en meng er de yoghurtdressing door. Breek het hammetje in mooie stukken en verdeel over de salade.
Verdeel er de resterende appelstaafjes, witloofreepjes en de framboosjes over. Strooi er tenslotte de croutons over.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.