Bereiding
Snijd de sjalot fijn en meng deze in een kleine kommetje met zeezout en wijnazijn. Zet even aan de kant.
Was de spinazie, blancheer kort (1 à 2 min) en giet af. Laat onder koud stromend water afkoelen. Knijp het overtollige vocht eruit en snijd grof.
Neem een ruime kom en meng de spinazie met 2 eieren, nootmuskaat, knoflook, paneermeel en de geraspte kaas. Meng tot een homogene massa en breng op smaak met peper en zout.
Rol tot balletjes en bak ze in olijfolie aan, 4-5 min aan elke zijde.
Was de krieltjes schoon en kook ze gaar. Giet het kookwater af en laat schrikken in koud water.
Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat schrikken in koud water.
Kook de 4 eitjes in kokend water, ongeveer 7 à 8 minuten. Haal de eitjes uit het kookwater en leg onmiddellijk in koud water.
Maak de dressing
Mix de mayonaise met citroensap, dragon- en basilicumblaadjes, dille en knoflook tot een smeuïg geheel. Breng verder op smaak met peper en zout.
Neem een grote kom. Snijd de komkommer en venkel in dunne plakjes.
Meng de groenten met de helft van de dressing. Snijd de krieltjes in twee en meng ook deze onder de komkommer en venkel.
Spoel de gepekelde sjalot onder koud stromend water tot al het zout is verdwenen. Laat goed uitlekken en meng onder de aardappelsalade.
Serveer de aardappelsalade met enkele spinazieballetjes, een gekookt eitje en extra groene dressing.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.