Bereiding
Snijd het spek in kleine stukken, doe ze in een grote soeppan op middelhoog vuur en bak ze aan tot ze knapperig en bruin zijn. Verwijder het spek en leg ze apart. Laat het vet in de kom staan.
Voeg de boter en gesnipperde ui toe. Stoof de uien op middelhoog vuur voor 3 à 5 minuten. Voeg knoflook toe en stoof mee aan gedurende +/- 30 seconden.
Strooi de bloem over de ingrediënten in de pot en roer tot een gladde massa.
Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe aan de soeppan samen met kippenbouillon, melk, kookroom, zout en peper. Roer goed door elkaar.
Breng aan de kook tot de aardappelen gaar zijn (+/- 10 minuten). Laat de soep zachtjes sudderen. Mix de soep goed door elkaar.
Voeg de zure room en stukjes spek toe en roer een laatste keer alles goed door elkaar. Laat de soep 15 minuten sudderen alvorens op te dienen.
Afwerken
Werk af met extra zure room, spek, Cheddar kaas of bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.