Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water gaar.
Blancheer de erwtjes en de broccoli. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
Giet de aardappelen af en laat even ‘drogen’ op een zacht vuurtje. Haal ze door de passe-vite, zodat je een gladde puree krijgt.
Roer de eigelen, boter en melk door de puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat afkoelen.
Klop ondertussen de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel voorzichtig onder de puree.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet de ovenvaste schaaltjes in met boter.
Meng de groene groentjes onder de puree en vul de ovenschaaltjes met de puree, blijf ong. 1 à 2 cm van de rand.
Plaats de kleine ovenschaaltjes in een grote ovenschaal en vul deze met kokend water. Bak de soufflés 25 minuten in de hete oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.
Haal ze uit de oven, snipper er wat bieslook over en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.