Bereiding
Schil de aardappelen en snijd deze doormidden. Kook de aardappelen gedurende 20 minuten gaar in gezouten water.
Snijd ondertussen de lente-uitjes fijn en de rode biet in stukjes.
Was de waterkers.
Giet het water van de aardappelen af en zorg ervoor dat ze goed droog zijn voor je ze plet. Roer de bloem, het ei en de geraspte kaas door de geplette aardappelen. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand. Leg de puree in een bolletje tussen het wafelijzer en laat 5 minuten bakken.
Bak vier spiegeleitjes en kruid af met voldoende peper en zout.
Bak het spek op een laag vuur krokant in de pan.
Dresseer de wafels met een spiegelei, twee reepjes spek, rode biet, waterkers en lente-ui.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.