Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C.
Was de aardappelen goed schoon en snijd ze ongeschild in partjes. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Sprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ongeveer 35 minuten in de oven.
Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof. Laat drogen op keukenpapier.
Meng de zure room met de yoghurt, karnemelk, mayonaise, sjalot, bieslook en knoflook. Kruid met peper en zout.
Bak de worsten goudbruin in wat boter. Zet het vuur niet te hoog anders barsten de worsten.
Halveer de tomaten en bak ze in de laatste 5 minuten bij de worsten. Draai na 2 minuten en bak nog 3 minuten verder.
Schep ¾ van de saus in een ovenschaal. Leg er de gebakken aardappeltjes op. Doe de rest van de saus over de aardappelen. Verdeel vervolgens de mozzarella, kaas en spekblokjes over de aardappelen. Laat nog even gratineren onder de grill, tot de kaas een mooi kleurtje heeft.
Serveer met de worsten en de gebakken tomaatjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.