Bereiding
Pel de sjalot en look, snipper fijn.
Zet een grote pan op het vuur met boter en laat heet worden.
Kruid het vlees met peper & zout en bak het rondom rond goudbruin in de hete boter. Draai het vuur wat zachter en voeg er de fijngesnipperde sjalot en knoflook bij. Bak de glazig.
Blus met het bier en giet de gevogeltebouillon erbij tot het vlees half onder staat.
Voeg de platte peterselie toe, takjes tijm en laurier. Laat het vlees zo’n half uurtje garen onder een deksel.
Draai het vlees een keer om en laat nogmaals een half uur garen onder deksel.
Neem het vlees uit de pan, wikkel in een vel aluminiumfolie en laat zo’n 20 minuten rusten.
Zeef de saus en zet opnieuw op het vuur. Lepel er de mosterd en honing bij en laat nog even inkoken.
Maak de salade:
Snijd de komkommers in lange dunne plakken, eventueel met een mandoline of dunschiller.
Was de appel, snijd in zijn geheel in dunne plakjes en besprenkel met citroensap. Stel een salade samen van de appel, tuinkers en komkommer.
Maak een vinaigrette van de olijfolie, appelazijn en peper & zout. Besprenkel de salade ermee.
Bak de kroketten gaar en krokant in de friteuse gedurende enkele minuten op 180°C. (zie verpakking kroketten) Wil je graag zelf kroketten maken? Volg ons recept en onze video.
Snijd plakjes van het gebraad en serveer er de saus bij samen met de salade en kroketten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.