Bereiding
Was de groene selder en snijd hem fijn.
Schil de asperges en verwijder de harde onderkant. Houd de aspergepunten apart en snijd ze door.
Snijd de stengel in schijfjes.
Los het bouillonblokje op in een liter kokend water.
Bak de stukjes selder en het komijnzaad 5 minuutjes op een zacht vuurtje in de warme boter. Voeg er de bouillon, aspergeschijfjes, peper en zout aan toe.
Breng het mengsel aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat het een half uurtje zachtjes koken.
Mix de soep en breng ze opnieuw aan de kook. Voeg er de room, paprikapoeder en de halve aspergepunten aan toe en kook ze in 5 minuutjes gaar.
Grill de sesamzaadjes heel even lichtbruin in een pan met antikleeflaag. Leg ze op keukenpapier.
Verdeel aspergeroomsoep over de borden, en werk af met de sesamzaadjes en fijngesnipperde bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.