Bereiding
Marineer de hondshaai
Spoel de hondshaaifilet onder stromend water en dep droog. Snijd de filet in stukjes van 4 cm.
Pers de teentjes knoflook fijn. Snijd de chilipeper in fijne ringetjes, verwijder de pitjes.
Meng het limoensap met peper, zout, knoflook en chilipeper. Giet deze marinade over de stukjes hondshaai en plaats 30 minuten in de frigo.
Aziatisch stoofpotje
Snipper 1 ui fijn en 1 ui in ringen. Snijd de lente-uitjes in ringen. Verwijder de pitjes vanuit de paprika’s en tomaten en snijd in blokjes.
Verhit de maïsolie in een grote bakpan en fruit de fijngesnipperde ui glazig.
Voeg daarna de uienringen, lente-ui en paprikablokjes toe. Voeg 1 el currypasta toe samen met de kokosmelk, visbouillon en rijst. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Leg de stukjes hondshaai met de marinade bovenop de groenten samen met de tomatenblokjes. Laat nog 8 à 10 minuten sudderen onder deksel, tot de vis gaar is.
Afwerking
Hak de koriander fijn en strooi deze over de stoofpot, vlak voor het serveren.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.