Aziatische wok met witloof en kip
Je kan witloof stoven, of in een lekkere ovenschotel verwerken maar wil je sneller genieten van het Belgisch goud, haal dan je wok maar boven. Deze wok met witloof en kip combineert Belgische topproducten met Aziatische smaken.
Bereiding
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak een marinade van sojasaus, de bruine suiker en vissaus.
Snijd de witloof in partjes, de wortel in reepjes en snijd de chilipeper fijn. Snijd de kip in fijne reepjes.
Verhit een scheut arachideolie in een wok en roerbak de kippenreepjes goudbruin. Kruid met peper en zout en schep uit de wok.
Verhit opnieuw wat olie. Pers een teentje look en voeg de gember, chilipeper en groenten toe. Roerbak 4 minuten.
Voeg de noedels, bieslook in stukken van 3cm en de marinade toe. Bak 1 minuut verder en schep er opnieuw de kip onder.
Breek de eieren aan de zijkant van de wok. Roer ze vlug door en meng alles goed onder.
Verdeel in kommetjes en werk af met sesamzaadjes, koriander en een limoenpartje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.