Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de aubergines in lengte. Smeer de snijkant van de aubergines in met wat olijfolie en leg ze 45 minuten in de oven.
Hak de koriander en snipper de rode ui fijn. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Schep er de helft van de fijngehakte koriander, de rode ui en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout en zet koel.
Meng alle ingrediënten voor het flatbread en laat 15 minuten rusten.
Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine en laat afkoelen. Mix de aubergine fijn samen met de tahin, citroensap, resterende koriander, 1 el olijfolie, geperste knoflook, komijnpoeder, peper en zout.
Schep de Baba Ganoush in een kommetje. Schep er het tomaat-komkommermengsel op en strooi er de pijnboompitten en een snuf chilipoeder over.
Rol van het flatbread-deeg balletjes en rol ze daarna zo dun mogelijk uit. Bak de lapjes deeg in een droge koekenpan mooi goudbruin. Serveer bij de Baba Ganoush.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.