Bereiding
Voorbereiding
Meng het gehakt met het ei, paneermeel en rol tot balletjes (5 cm). Laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
Maak intussen de groenterösti
Schil de aardappelen en zoete aardappel en rasp fijn. Pel de ui en rasp fijn. Rasp de courgette fijn.
Doe alle groenten in een keukenhanddoek en wring al het vocht er uit.
Meng de groenten met het ei en de bloem en kruid met peper en zout.
Leg op een ingeöliede bakplaat hoopjes van de groentemengeling. Druk ze even aan, besprenkel met olijfolie en zet in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25-35 minuten. Of bak in een pan met olijfolie op een zacht vuur aan beide zijden krokant.
Bereid intussen de balletjes
Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes gaar en goudbruin. Blus met het bier, voeg het kippenbouillonblokje toe en laat even inkoken.
Voeg de room toe en laat opnieuw even inkoken. Voeg de mosterd toe en kruid bij met peper en zout.
Afwerking
Serveer de balletjes met de groenterösti.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.