Bereiding
Gehaktballetjes
Hak de peterselie fijn.
Meng het gehakt met het ei, citroenrasp en gehakte peterselie. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van en haal ze door het paneermeel.
Bak goudbruin in een bakpan met weinig vetstof tot ze gaar zijn.
De tomatensaus
Snipper de ui fijn, pers de look, schil en snijd de wortel in plakjes.
Fruit de ui met de look, verse gember, kurkuma kardemom en kaneelstokje in olijfolie gedurende twee minuten. Doe er de wortelplakjes bij en roerbak 2 minuten.
Voeg de tomatenstukjes toe en laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen.
Verwijder het kaneelstokje en doe er de suiker bij. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Serveer de tomatensaus bij de gebakken balletjes. Werk af met weinig peterselie.
Dien op met aardappelpuree, frietjes of brood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.