Batata vada met salade en sriracha-mayonaise
Batata Vada, letterlijk vertaald als aardappelbeignets, zijn een populaire Indiase snack die perfect passen bij een feestelijk aperitief of als verrassende lunch. Serveer de beignets met een frisse salade en een romige, pittige sriracha-mayonaise voor een extra smaakvolle twist. Dit gerecht is eenvoudig te maken en geeft je maaltijd een exotische touch!
Bereiding
Schil en kook de aardappelen gaar. Plet tot een droge puree zonder stukjes. Dit kan met een pureestamper of met de passe vite. Zet opzij.
Schil en rasp de gember. Doe dit samen met de koriander (maar houd enkele blaadjes opzij), look, chili, een scheut olie en kurkuma in een blender. Blend tot een kruidenpasta.
Bak de kruidenpasta kort in een hete pan en meng daarna door de aardappelpuree. Kruid af met peper en zout.
Rol balletjes van de aardappelmix.
Klop het ei los met wat peper en zout.
Paneer de balletjes door ze eerst door de bloem te wentelen, dan door het ei en vervolgens door de panko.
Was de sla en halveer de tomaatjes.
Meng de mayonaise met wat srirachasaus en water en maak zo een dressing.
Opgelet: De hoeveelheid sriracha is naar eigen smaak, doe dit langzaam. Dit is nl een pikante saus.
Bak de aardappelballetjes kort aan in een friteuse of in een pot met olie.
Serveer met de salade en de sriracha mayo. Enjoy!
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.