Bereiding
Pers het citroensap uit.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Houd per persoon 1 aardbei aan de kant voor de afwerking.
Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien en doe ze in een maatbeker met het sap van de citroen en de suiker. Mix glad.
Giet de aardbeienpulp in een steelpan en verwarm totdat de suiker is gesmolten.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer onder de aardbeiensaus.
Scheur de basilicum bij de aardbeiensaus.
Klop de slagroom stijf en spatel de room onder het aardbeienmengsel.
Verdeel over acht glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven, ongeveer 4 uur.
Plet ondertussen de zwarte peper in een vijzel. Werk de glaasjes af net voor het serveren met een aardbei, een blaadje basilicum en een snufje zwarte peper.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.