Belegd broodje met gegrilde kipfilet
komkommer, wortel en velsla
Ontdek de combinatie van gegrilde kipfilet met knapperige komkommer, wortel en een huisgemaakte pittige saus in dit smakelijke belegde broodje. Ideaal voor een snelle lunch of een lichte maaltijd. Serveer dit broodje met een extra schep saus voor een extra smaakvolle bite. Eet smakelijk!
Bereiding
Marineer het vlees
Leg de kipfilets tussen twee vellen bakpapier en klop ze met een pan of deegroller plat.
Verdeel het vlees in 4 porties. Leg ze in een schaal, bestrooi met de specerijen, kruid met peper en zout en giet er een scheut olijfolie bij.
Hussel alles goed onder elkaar, dek af met plasticfolie en laat 15 minuten marineren.
Voorbereiding
Snijd de komkommer met een dunschiller in lange plakken. Schil de wortel en snijd in lange lucifers. Pel de rode ui en snipper fijn.
Meng voor het sausje de ketchup onder de mayonaise. Rasp de ui en snijd de augurk in fijne blokjes.
Meng de ui en augurk onder het sausje. Kruid met de specerijen.
Hak de dragonblaadjes fijn en voeg toe. Meng alles goed onder elkaar.
Maak het broodje
Verwarm een grillpan en gril het kippenvlees langs beide kanten goudbruin en gaar.
Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant even op de grill.
Bestrijk de onderkant van de broodjes met het pikante sausje. Beleg verder met de veldsla, kipfilet, komkommer, wortel en ui. Schep er nog wat saus op en sluit de broodjes. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.