Belegde crackers van rozemarijn
met hammousse of dip van krab
Deze rozemarijncrackers zijn een ideale basis voor een verfijnde aperitief. Serveer ze met een romige hammousse van gedroogde ham of een gegratineerde dip van krab voor een heerlijke combinatie van smaken. De ideale start van een gezellig diner!
Bereiding
Maak eerst de crackers
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng alle ingrediënten in een grote mengkom en stort het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Leg er een tweede vel op en rol het deeg uit tot een dunne laag.
Haal het bovenste vel bakpapier weg en bak de crackers 20 tot 25 minuten in de oven. laat afkoelen en breek in stukken.
Maak de hammousse
Verwarm de oven voor op 90°C.
Leg de sneetjes rauwe ham op een bakplaat met bakpapier en droog de ham in de oven voor één uur.
Verhit de olie in een pan en bak de kappertjes krokant. Opgelet, dit kan hevig spatten.
Snijd de ham in kleine blokjes.
Meng de ham, roomkaas, yoghurt en dille glad tot een hammousse.
Maak quenelles van de hammousse met behulp van 2 eetlepels en leg op een cracker.
Werk af met een stukje krokante ham en enkele kappertjes.
Maak de dip van krab
Verwarm de oven voor op 195°C.
Meng de roomkaas samen met de mayonaise en Noordzeekrab in een mengkom. Rasp of pers er één teentje knoflook bij.
Kruid met peper en zout en meng alles goed onder.
Doe de krabdip in een vuurvast schoteltje en doe er de gemalen kaas over. Plaats 10 minuten in de oven en zet daarna even onder de grill.
Spoel en snipper de dille en snijd de lente-ui fijn.
Haal de dip uit de oven en werk af met de dille en lente ui. Kruid nog eens met peper.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.