Belegde rösti
met zure room, gerookte makreel en ingelegde rode ui
Deze belegde rösti's zijn de perfecte hapjes voor elk feestje. De combinatie van goudbruin gebakken aardappelrösti met romige zure room, gerookte makreel en de zoetzure smaak van ingelegde rode ui creëert een unieke smaakervaring. Makkelijk te maken, vol van smaak en ideaal om te serveren als aperitief of lichte snack.
Bereiding
Maak de ingelegde rode ui
Pel de uien, snijd ze eerst in de lengte door en daarna in dunne ringen.
Voeg de azijn toe in pannetje met de suiker, het zout en peper, breng aan de kook.
Pel de knoflook. Voeg de rode ui en knoflook toe wanneer het kookt en laat 2 minuten zachtjes koken.
Giet dit in een schone glazen pot en sluit de deksel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar daarna in de koelkast.
Maak de rösties
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Spoel de aardappelen niet.
Snipper de ui fijn en meng onder de aardappel. Voeg de geraspte kaas, het losgeklopte ei en bloem toe. Voeg tenslotte de lente-ui, peper en zout toe, roer goed om.
Verhit een pan en smelt er wat boter en olie in. Leg hoopjes van het aardappelmengsel in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerken
Snijd de radijzen in fijne plakjes en de lente-ui in ringen. Pluk de makreelfilet in grove stukken.
Verdeel wat gerookte makreel over de rösties, een lepel zure room en wat rode ui. Werk af met de radijsjes en lente-ui.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.